Activiteiten Cyprus

Activiteiten op Cyprus

De leukste dingen doen tijdens je vakantie, op Cyprus kan het allemaal. Doordat het eiland enorm in trek is bij het toerisme worden er elke zomer activiteiten georganiseerd. Naast culturele activiteiten worden er op Cyprus ook actieve watersportactiviteiten georganiseerd. Om je alvast voor te bereiden op een vakantie naar Cyprus worden op deze pagina de meest populaire activiteiten beschreven.

Duiken

Voor veel duikers is Cyprus een ideale vakantiebestemming. Door het heerlijke warme heldere water heb je op veel plaatsen meer dan dertig meter zicht. Doordat het water helder is en de stroming op zee relatief zwak is, kan je op Cyprus het duiken goed onder de knie krijgen.
Niet voor niets bevinden zich op Cyprus duikscholen voor beginners die het graag willen leren. Voor de liefhebbers die graag diep op zee willen duiken is er een leuke atteractie in de vorm van een oude boot.

Lara Bay

Toeristen die van een prachtig natuurgebied houden zitten in Cyprus goed. Cyprus kent namelijk een aantal interessante natuurgebieden, waaronder Lara Bay. Langs de mooi gekleurde zandstranden van Lara Bay leggen jaarlijks schilpadden hun eieren. Natuurbeschermers zijn elke dag actief om toeristen ervan te behouden niet te dicht bij de broedplekken te komen. Toch is het fantastisch om dit bijzondere natuurverscheinsel van een afstandje te bekijken.

Scooter huren

Het huren van een scooter is op Cyprus erg populair. Het eiland kent zoveel mooie plekken dat het ideaal is om deze met een scooter te bezoeken. Bovendien is het rijden in een auto met dertig graden ook niet ideaal. Wel is het even uitkijken dat je niet op de verkeerde kant van de weg terecht komt. Op het eiland Cyprus rijden ze namelijk aan de andere kant van de weg dan in Nederland. Op het eiland zijn
diverse plekken waar scooters verhuurd worden.

Coral Beach

Vanuit het mooie stadje Paphos kun je na een korte rit door het land een bezoek brengen aan Coral Beach. Tijdens deze rit zie je een stukje van de Cypriotische cultuur. Coral Beach staat bekend om de mooie lange uitgerekte zandstranden. Hier kun je heerlijk een dagje aan zee liggen of gebruik maken van diverse watersport voorzieningen. Naast het mooie goudgele zandstrand vind je aan de boulevard Coral Beach ook leuke winkeltjes.

Fietsen

Veel vakantie liefhebbers uit Nederland kiezen ervoor om op Cyprus een fiets te huren. Het eiland is goed toegankelijk per fiets. In de grotere steden is het mogelijk om vrij goedkoop een fiets te huren. Een aanrader is het om langs de mooie kust van Cyprus te fietsen. Hier vind je naast een stukje cultuur ook mooie fietspaden waardoor fietsen echt leuk wordt. Voor exacte informatie over de fietsroutes op Cyprus kun je een lokaal VVV kantoor bezoeken.

Watersporten

Langs de kust van Cyprus zijn er diverse watersportactiviteiten te beoefenen. Voor de mensen die van snelheid houden zijn er jetskies te huur. Vanuit Phapos worden er regelmatig leuke zeiltochten gehouden. Met een groep toeristen en een ervaren schipper worden de mooiste plekjes van Cyprus via zee bezocht. Voor de jongeren is er op Cyprus ook de welbekende gele banaan.