Informatie Cyprus

Informatie Cyprus

Tijdens een vakantieverblijf in het buitenland verblijf je in een andere cultuur en zijn er altijd bepaalde zaken anders dan in Nederland. Om je alvast voor te bereiden op een vakantie naar Cyprus wordt er op deze pagina handige informatie gegeven..

Tijd

Het tijdsverschil tussen Nederland en Cyprus is precies een uur. In Cyprus is het een uur eerder dan in Nederland. Vergeet niet om tijdens je verblijf op Cyprus de tijd aan te passen en voorkom zo dat je te laat bent voor je terugvlucht.

Reisdocumenten

Cyprus behoort tot de Europese Unie. Een geldig reisdocument in de vorm van een paspoort of identiteitskaart met daarop een pasfoto voldoet om het land binnen te komen.

Valuta

Sinds enige tijd is de Euro in Cyprus een geldig betaalmiddel. Op Cyprus wordt de Euro als enig wettelijk betaalmiddel gezien. Zorg er altijd voor dat je losse Euro’s op zak hebt, bijna nergens op Cyprus kun je pinnen.

Betaalautomaten

In Cyprus vind je op veel plaatsen betaalautomaten waar je met een Nederlandse bankpas geld kunt opnemen. Neem voordat je op vakantie gaat voor de zekerheid even contact op met je bank om te checken of je bankpas in Cyprus geldig is.

Drinkwater

Het water uit de kraan in Cyprus is van goede kwaliteit en drinkbaar. Om toch te voorkomen dat je ziek wordt is het aan te raden om flessen water te kopen. Let er goed op dat je een fles water koopt waarvan de dop nog niet eerder geopend is.

Electriciteit

Het elektrische Zit je in een minder luxe hotel dan kan het zijn dat je een verloopstekker nodig hebt voor je Nederlandse electronica.

Vaccinaties

Wanneer je op vakantie naar Cyprus gaat hoef je geen vaccinaties te ondergaan. Let wel goed op dat dit ten alle tijden kan verschillen. Bekijk daarom voor de zekerheid enige tijd voor vertrek de website van de GGD voor actuele vaccinatie informatie.

Zon

De zon in Cyprus is anders dan we in Nederland gewenst zijn. De kans op verbanden is in Cyprus groot, je doet er daarom goed aan om tussen 12:00 uur en 15:00 uur uit de zon te blijven. Koop goede zonnebrandcreme met een hoge factor en smeer je regelmatig in.

Vluchttijd

De vluchttijd van Amsterdam naar Cyprus bedraagt ongeveer 4 uur. De terugvlucht duurt een half uur langer. Vaak wordt er een tussenlanding gemaakt op het eiland waardoor de reisduur nog een uur langer kan zijn.

Fooien

Net als in veel Europese vakantielanden is het gewoonlijk om in Cyprus fooi te geven. Gemiddeld wordt er in restaurants en barretjes tien procent fooi gegeven.