Plaatsen Cyprus

Plaatsen Cyprus

Op het eiland Cyprus liggen een aantal interessante vakantiebestemmingen. Op deze pagina vind je een overzicht vanĀ  de meest populaire vakantiebestemmingen op Cyprus..

Ayia Napa

Ayia Napa behoort tot de meest toeristische steden van Cyprus. Deze stad is van een klein vissersdorp uitgegroeid tot een grote vakantie stad. Toeristen trekken massaal naar Ayia Napa vanwege de stranden en vele gezellige winkeltjes. Naast gezinnen komen ook jongeren massaal naar Ayia Napa vanwege het geweldige uitgaansleven. Vele bekende deejays hebben hier al gedraaid. Deze stad heeft weinig weg van de Cypriotische cultuur en wordt veelal vergeleken met het populaire Spaanse eiland Ibiza. De populariteit van Ayia Napa is aan het afnemen maar nog steeds is deze vakantiebestemming enorm populair!

Larnaca

Larnaca is de derde stad van het eiland Cyprus. Deze stad staat bekend om de mooie boulevard met vele leuke gezellige winkels en terassen. Larnaca is in tegenstelling tot vele andere steden niet opgebouwd voor toeristen maar heeft een historie van 3000 jaar. In de mooie haven vind je een stukje historie van deze plaats terug. In Larnaca vind je een prachtig goudgeel strand waar vele watersportactiviteiten te beoefenen zijn. De luchthaven van Cyprus ligt op tien minuten reisafstand vanaf Larnaca. Voor de toerist die graag een relaxe vakantie wil en geen last wil hebben van feestende jongeren is Larnaca de ideale bestemming.

Limassol

Limassol is de grootste en meest populaire stad van Cyprus. In deze stad vind je een groot aantal hotels en accomodaties in diverse prijsklassen. Deze stad is in de winter populair onder vele zakenmensen die hier hun winter doorbrengen. In Limassol gebeurt van alles, naast een groot aantal discotheken vind je hier ook vele striptenten en sexclubs. Naast vele Nederlanders is Limassol ook enorm populair onder Engelse toeristen.
De stranden zijn in Limassol niet zo mooi als in andere steden op Cyprus. Het veelzijdige uitgaansleven en de vele leuke winkels maken Limassol een populaire vakantiebestemming.